Λειτουργική Ρινοπλαστική

Λειτουργική Ρινοπλαστική 1 Λειτουργική Ρινοπλαστική 2
Λειτουργική Ρινοπλαστική 3 Λειτουργική Ρινοπλαστική 4
Λειτουργική Ρινοπλαστική 5 Λειτουργική Ρινοπλαστική 6

Πλαστική μύτης

Η ρινοπλαστική θεωρείται απ΄όλους η κορωνίδα των αισθητικών επεμβάσεων. Η εξωτερική μας εμφάνιση παρότι δεν αποτελεί το μόνο στοιχείο της προσωπικότητά μας, εντούτοις η εικόνα μας έχει σημαντική επίδραση στην ψυχολογία μας και αυτό γιατί όταν αισθανόμαστε άνετα με την εμφάνισή μας διαθέτουμε και υψηλή αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα αυτό να επιδρά θετικά στην καθημερινότητά μας.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των επεμβάσεων που στόχο έχουν τη διόρθωση αισθητικών αλλά και λειτουργικών προβλημάτων της μύτης.

Τι προτείνει η σύγχρονη άποψη στην ρινοπλαστική;

Η σύγχρονη άποψη λοιπόν προτείνει τη δημιουργία ενός φυσικού αποτελέσματος με ισχυρό προφίλ. Δεν θέλει εξαιρετικά μικρές μύτες τις λεγόμενες ‘’ γαλλικές μυτούλες ‘’αλλά την όμορφη μύτη που εναρμονίζεται με το υπόλοιπο πρόσωπο. Φροντίζει να δώσει ένα μη χειρουργικό αποτέλεσμα, αρμονικό και ταιριαστό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, αναδεικνύοντας τα μάτια. Η ισορροπία είναι η ομορφιά σε όλη τη φύση και εννοείται και στο ανθρώπινο πρόσωπο.

Τι είναι η Λειτουργική Ρινοπλαστική και σε τι διαφέρει από την απλή ρινοπλαστική;

Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που βελτιώνει την όψη, το σχήμα και την εμφάνιση της μύτης. Η Λειτουργική Ρινοπλαστική είναι η επέμβαση που θα βελτιώσει όχι μόνο το αισθητικό κομμάτι αλλά τόσο το λειτουργικό (επίλυση προβλημάτων στην αναπνοή-στραβό διάφραγμα, στην όσφρηση, στη γεύση ή και στον ύπνο π.χ. άπνοιες-ροχαλητό κ.λ.π.), όσο και το επανορθωτικό κομμάτι της μύτης (διόρθωση προβλημάτων από προηγούμενη επέμβαση και διόρθωση μετά από κακώσεις). Είναι η επέμβαση που συνδυάζει ταυτόχρονα την υπόσχεση για ποιοτική αναπνοή –άρα ζωή και μόνιμη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου –καθώς η μύτη καταλαμβάνει το κέντρο του προσώπου.

Τι προσφέρει μια επιτυχημένη λειτουργική ρινοπλαστική;

Μια επιτυχημένη, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, ρινοπλαστική προσφέρει μετεγχειρητικά στον ασθενή μια νέα ζωή καθώς πλέον αναπνέει και μυρίζει φυσιολογικά, κοιμάται καλά και ξεκουράζεται και ταυτόχρονα αισθάνεται πιο όμορφα με το πρόσωπό του και αυτό καθρεφτίζεται στην αυτοπεποίθησή του.

rinoplastiki1-malamas
Ρινοπλαστική Επέμβαση

Πως γίνεται η επέμβαση

Η λειτουργική και αισθητική επέμβαση ρινοπλαστικής, όπως λέγεται η επέμβαση αυτή, γίνεται με γενική αναισθησία και συνοδεύεται από ελάχιστο ή καθόλου πόνο, κατά γενική ομολογία των ανθρώπων που την έχουν υποστεί. Απαιτεί νοσηλεία λίγων ωρών ή το πολύ μίας ημέρας και διατήρηση ενός μικρού νάρθηκα στη μύτη, που αφαιρείται σε μία εβδομάδα. Έχει δε σαν απολύτως πρωταρχικό στόχο την εξασφάλιση άριστης μετεγχειρητικής ρινικής αναπνοής, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η δημιουργία ενός καλαίσθητου, μη χειρουργικού αποτελέσματος.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να υποβληθεί κάποιος σε Ρινοπλαστική; Παίζει ρόλο η εποχή;

Όταν καταλήξει κάποιος ότι θέλει πραγματικά ο ίδιος, χωρίς πιέσεις ή προτροπές (από σύντροφο, συγγενείς ή φίλους), να βελτιώσει την εικόνα του και την αναπνοή του, αλλά και όταν βρει τον ιατρό που του εμπνέει εμπιστοσύνη, τότε ακριβώς είναι η καλύτερη στιγμή.
Όσον αφορά στα ηλικιακά όρια, δεν επεμβαίνουμε πριν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του προσώπου (18 έτη), ενώ δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας, αρκεί κανείς να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να τηρήσει πιστά τις οδηγίες του ιατρού του.
Γενικά, δεν υπάρχει λάθος εποχή ούτε ιδανική, ο καθένας επιλέγει την εποχή που τον βολεύει, αρκεί να ακολουθήσει κατά γράμμα τις μετεγχειρητικές οδηγίες.