Παιδική ιγμορίτιδα και ρινίτιδα

Παιδική ιγμορίτιδα και ρινίτιδα 1
Παιδική ιγμορίτιδα και ρινίτιδα

Παιδική ιγμορίτιδα και ρινίτιδα :

Η παιδική ιγμορίτιδα δεν διαγνώσκεται εύκολα από τους μη ειδικούς ιατρούς, διότι τα συμπτώματα της συχνά μοιάζουν με τα συμπτώματα ενός κοινού κρυολογήματος, με τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας ή ακόμη και με τα συμπτώματα απλής ρινίτιδας (ρινική καταρροή, μπούκωμα, βήχα κ.α) .
Με την σύγχρονη εξέταση με ενδοσκόπια (κάμερες) και με τη χρήση υπερήχων στο ιατρείο (χωρίς ακτινοβολία) μπορούμε εύκολα και χωρίς πόνο στον χώρο ενός καλά εξοπλισμένου Ω.Ρ.Λ ιατρείου, να έχουμε μια πλήρη εικόνα για τα ιγμόρεια, τα κρεατάκια κ.α.
Κοντός (βραχύς) χαλινός της γλώσσας :
Ο χαλινός είναι μια μεμβράνη (συνδετικός ιστός) κάτω από τη γλώσσα, και στη περίπτωση που είναι κοντός περιορίζει την ελεύθερη και σωστή κίνηση της γλώσσας, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στον θηλασμό, στην κατάποση αλλά και στη σωστή ανάπτυξη της ομιλίας διότι το παιδί δεν μπορεί να
προφέρει κάποιους φθόγγους (πχ στην προφορά του Ρο) γιατί απαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις της γλώσσας που ο κοντός χαλινός δεν επιτρέπει να γίνουν.

Η επέμβαση πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό συντομότερα για να αποφύγουμε τα προβλήματα της σωστής ανάπτυξης του παιδιού μέσω του θηλασμού και την σωστή ανάπτυξη της ομιλίας.
Η επέμβαση :
Είναι μια απλή επέμβαση που πραγματοποιείται με σύγχρονες τεχνικές επεμβατικών υπερήχων (U/S) με LASER κ.α, αναίμακτα και ανώδυνα με τοπική αναισθησία ή με ήπια καταστολή σε μεγαλύτερα παιδιά που δεν είναι συνεργάσιμα.

Παιδο-ΩΡΛ