Θεραπεία αντιγήρανσης με βοτουλινική νευροτοξίνη

θεραπεια αντιγυρανσης
Τι είναι, πως δρα & πως εφαρμόζεται η θεραπεία με βοτουλινική νευροτοξίνη;

Τι είναι η θεραπεία με βοτουλινική νευροτοξίνη;

Η θεραπεία με βοτουλινική νευροτοξίνη  είναι η πιο κοινή μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης στον κόσμο και μια εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Το χαμόγελο, η συνοφρύωση, η κίνηση των βλεφάρων, η μάσηση και γενικά οποιαδήποτε κίνηση των μυών του προσώπου, οδηγεί σταδιακά σε ένα από τα συχνότερα σημάδια της γήρανσης, τις ρυτίδες. Αυτές μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι ή ακόμα και θυμωμένοι, ενώ δεν είστε. Ένας από τους ταχύτερους και ασφαλέστερους τρόπους να αντιμετωπιστούν οι ρυτίδες είναι η ένεση της βοτουλινικής τοξίνης τυπού Α.

Πως δρα η θεραπεία με βοτουλινική νευροτοξίνη;

Με την έγχυση κατάλληλης ποσότητας βοτουλινικής νευροτοξίνης σε συγκεκριμένα σημεία επιτυγχάνουμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των ρυτίδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ρυτίδες να απαλύνονται χωρίς όμως να χάνεται η εκφραστικότητα του προσώπου.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Εφαρμόζεται στις ζώνες όπου έχουμε τις ρυτίδες έκφρασης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του μετώπου, στην περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, στο άνω χείλος, στη μύτη και το πηγούνι αλλά και στις κάθετες ρυτίδες του λαιμού. Επίσης είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από πονοκεφάλους, ημικρανίες, υπεριδρωσία των μασχαλών, των παλαμών και των πελμάτων, σπασμωδική δυσφωνία, βλεφαρόσπασμο.

Πότε γίνονται εμφανή τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Μετά τη θεραπεία τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε μία έως τρεις ημέρες. Το τελικό αποτέλεσμα, ολοκληρώνεται σε επτά έως 10 ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μετά το διάστημα αυτό μπορεί να χρειαστούν μικρές συμπληρωματικές συγχύσεις για να επιτύχουμε την βέλτιστη συμμετρία.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως τέσσερις έως έξι μήνες ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.

Πόσο συχνά μπορεί να κάνει κάποιος θεραπεία αντιγήρανσης;

Η προτεινόμενη χρήση είναι δύο έως τρεις φορές το χρόνο.

Πια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Αντίθετα με την λάθος αντίληψη που κυκλοφορεί, ότι η θεραπεία αντιγήρανσης είναι μια θεραπεία για προχωρημένες ηλικίες ,το πότε θα ξεκινήσει κάποιος ή κάποια εξαρτάται από το πόσο εκφραστικό είναι και πόσο εύκολα δημιουργούνται ρυτίδες στο πρόσωπο του/της. Μάλιστα είναι προτιμότερο οι θεραπείες να ξεκινούν προληπτικά γύρω στα 30, ώστε οι ρυτίδες να μην έχουν γίνει ήδη μόνιμες αφού σε αυτή την περίπτωση ακόμα και οι θεραπείες αντιγήρανσης δεν θα είναι 100% αποτελεσματικές.