Υαλουρονικό Οξύ

Υαλουρονικό Οξύ 1
Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σαν υλικό γεμίσματος σε ενέσιμη μορφή. Πρόκειται για υδρόφιλη ουσία που συνδράμει στη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, αποκαθιστά τον χαμένο όγκο του δέρματος και το κάνει σφριγηλό κι ελαστικό. Με την πάροδο των ετών, το δέρμα χάνει μέρος του φυσικού υαλουρονικού που διαθέτει και μαζί του χάνεται η νεανική όψη και η ελαστικότητα. Δεν δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις και έχει άμεσο αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως διαρκούν 8 με 12 μήνες. Πέρα από το γέμισμα των ρυτίδων, το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για αύξηση του όγκου στα χείλη ή σε άλλα σημεία που παρουσιάζουν ατέλειες και ανομοιομορφίες. Πρόκειται για μια πολύ δημοφιλή μέθοδο, ανώδυνη, που ενδεχομένως να αφήσει μόνο μια κοκκινίλα ή ένα μικρό οίδημα, το οποίο υποχωρεί γρήγορα και ελαχιστοποιείται με την τοποθέτηση πάγου για 1-2 ώρες άμεσα μετά την θεραπεία.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να συνδυαστεί και με θεραπεία αντιγήρανσης με βοτουλινκή νευροτοξίνη ούτως ώστε τα αποτελέσματα να ικανοποιούν στο μέγιστο βαθμό τις επιθυμίες των ασθενών.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται το Υαλουρονικό οξύ;

  1. Περιοχή γύρω από τα χείλη (ρυτίδες γύρω από τα χείλη, γραμμές στη γωνία του στόματος)
  2. Ρινοχειλική αύλακα (που ενώνει τη μύτη με τα χείλη)
  3. Αύξηση του όγκου σε χείλη και ζυγωματικά.
  4. Ρυτίδες μεσόφρυου σε συνδυασμό με θεραπεία αντιγήρανσης με βοτουλινική νευροτοξίνη.
  5. Στο μέτωπο.
  6. Στο λαιμό